ACTUALITAT

La Winter Race és el primer assaig del Campionat Nacional d’automobilisme digital

La Winter Race és el primer assaig del Campionat Nacional d’automobilisme digital
Un total de 20 pilots hi participen
  • Tots els integrants de l’ACA eSports, la secció formativa (ACADEMY) i l’equip (TEAM), disputaran aquest dijous 22 de desembre la Winter Race

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Andorra Telecom i Crèdit Andorrà, sota la marca ACA eSports, organitzen aquest dijous 22 de desembre, a partir de les sis de la tarda a l’ACA eSports Center (Ordino), el primer esdeveniment d’automobilisme digital, només per als integrants del projecte ACA eSports, però amb la idea que en un futur es converteixi en el Campionat Nacional d’automobilisme virtual, amb dues dates: una a l’estiu i una altra a l’hivern.

Un total de vint pilots competiran en aquest primer esdeveniment: els cinc esportistes professionals de l’ACA eSports TEAM, catorze pilots de l’àrea formativa, l’ACA eSports ACADEMY i un convidat All Star, Mathieu Baumel, copilot francès de rally raid que actualment resideix al país i que disposa d’un palmarès extens (entre d’altres, ha estat quatre vegades guanyador del Ral·li Dakar amb el pilot Nasser Al-Attiyah).

El traçat que ha escollit l’organització per a la Winter Race és el de Tsukuba, al Japó, i, pel que fa al cotxe, es tracta d’una competició monomarca: PORSCHE GT3 Cup. La plataforma de simulació és Asseto Corsa i la cursa és presencial.

Els vint pilots, organitzats en quatre grups, disputaran:

  • Free practice, 5’ + classificatòria, 15’ = 20’.
  • Last chance, 10’.
  • Final de consolació, 15’.
  • Semifinal, 15’.
  • Final, 20’.

Els premis previstos són:

  • 1r classificat: 300 €.
  • 2n classificat: 200 €.
  • 3r classificat: 100 €.

Si el pilot convidat All Star guanya un dels premis, ha pactat amb l’organització que el donaria de manera íntegra a una ONG del país.

Impuls a un projecte estratègic per al país

L’ACA eSports és un projecte digital de l’Automòbil Club que pretén impulsar els esports electrònics a Andorra, formar una nova generació de pilots digitals, competir al nivell més alt i contribuir a difondre els esports virtuals al Principat de manera professional, responsable i compromesa amb els valors de l’esport. La iniciativa té el suport d’Andorra Telecom, Crèdit Andorrà i Andorra Business, l’agència de promoció i desenvolupament econòmic del Govern d’Andorra.