ACTUALITAT

Octavio Kike Pisco, pilot d’ACA eSports, es proclama campió de les ART GT3 SERIES

Octavio Kike Pisco, pilot d’ACA eSports, es proclama campió de les ART GT3 SERIES
Primer campionat guanyat pel Team ACA eSports
  • Helder Cerqueira, company d’equip, finalitza tercer de la general
  • Miquel Marques i Frank Porté, també pilots d’ACA eSports, són quart i cinquè, respectivament
  • Nuno Pereira tanca la classificació de l’equip, en dotzena posició

Octavio Kike Pisco (Ferrari 296 GT3), pilot d’ACA eSports, s’ha proclamat campió del competició d’automobilisme digital ART GT3 SERIES, organitzada per The SimGrid en col·laboració amb INGEAR MOTORSPORT. Els seus companys d’equip el segueixen a la general: Helder Cerqueira (Porsche 911 GT3 R (992)) va pujar al podi en tercer lloc, mentre que Miquel Marques (Ferrari 296 GT3) i Frank Porté (Ferrari 296 GT3) van ser quart i cinquè, respectivament, i, finalment, Nuno Pereira (Ferrari 296 GT3) va ser dotzè.

Un total de 75 pilots d’arreu del món van encetar el campionat el 19 de setembre i 66 d’aquests van completar les vuit curses del calendari el dia 5 de desembre. Entre els esportistes participants, hi havia representants de França, Anglaterra, Suècia, Alemanya, els Estats Units i el Canadà, entre d’altres.

Tot i que va ser un campionat individual, l’equip d’ACA eSports va traçar diferents estratègies a l’hora d’afrontar les curses. Així, Álvaro Otero, coach esportiu, va comentar durant la roda de premsa: «Els cinc pilots de l’equip van arribar al campionat amb una molt bona preparació tècnica i psicològica. És veritat que durant les carreres les circumstàncies que es van plantejar van penalitzar la bona preparació d’alguns dels integrants, però és evident la gran feina que han fet tots».

Pisco va manifestar: «Personalment, estic molt content amb el resultat i col·lectivament, també. Ha estat un campionat dur, els pilots que hi han participat tenien molt nivell i lluitar per arribar a les primeres posicions i defensar el lloc no ha estat senzill en cap carrera».

Helder Cerqueira va emfatitzar: «En el meu cas, he competit amb el Porsche, que, pel que fa al pilotatge, és diferent. Inicialment, em va costar adaptar-me, però de seguida vaig aconseguir un bon ritme a cada cursa. El resultat obtingut, sens dubte, també ha estat gràcies a un gran treball d’equip dels cinc pilots i també de l’staff, que ens ajuda cursa rere cursa, i també dels partners, que creuen en aquest projecte».

De les vuit curses del campionat, Pisco va guanyar-ne set, de manera que va sumar els 320 punts que li van donar el campionat. En segon lloc, va quedar el pilot digital Ollie Clarke, amb 264 punts, i, en tercer lloc, Cerqueira, amb 257 punts.

Impuls a un projecte estratègic per al país

L’ACA eSports és un projecte digital d’ACA CLUB que pretén impulsar els esports electrònics a Andorra, formar una nova generació de pilots digitals, competir en l’àmbit internacional i promoure la pràctica ètica, responsable i saludable dels videojocs.

La iniciativa té el suport d’Andorra Telecom, de CREAND, del Comú d’Andorra la Vella i d’Andorra Business (Govern d’Andorra), així com l’acompanyament i el suport estratègic de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), en què l’ACA té un paper actiu des de la Comissió d’Esports Electrònics.

RESULTATS DE CADA CURSA I CALENDARI

RESULTATS DEL CAMPIONAT