ACTUALITAT

Octavio Araujo Pisco, pilot d'ACA eSports que representarà Andorra als FIA Motorsport Games 2022

Octavio Araujo Pisco, pilot d'ACA eSports que representarà Andorra als FIA Motorsport Games 2022
Andorra participa als FIA Motorsport Games 2022

Octavio Araujo Pisco (Kike Pisco) supera la selecció interna convocada per ACA eSports amb el millor temps de carrera i és el pilot andorrà de sim Racing que representarà el Principat als FIA Motorsport Games 2022 (FMG 2022) a Marsella, França del 26 al 30 doctubre.

• L'expedició andorrana partirà dimecres 26 des de la capital del país, integrada per Pisco, Helder Cerqueira (suport de rendiment esportiu), Nuno Pereira, Miguel Marques i Frank Porté (suports en anàlisis de mètriques), a més de representants de l'Automòbil Club de Andorra.

• Amb la participació en un esdeveniment internacional com els FMG 2022, ACA eSports aconsegueix l'objectiu de projecció d'un pilot andorrà d'automobilisme virtual a un dels escenaris més rellevants per al món de l'automobilisme.

El passat dissabte 22 d'octubre i en el marc de la 43a Fira d'Andorra, l'Automòbil Club d'Andorra, sota el projecte ACA eSports, va presentar al seu estand, el Sim Cube, el pilot andorrà que representarà el Principat als FIA Motorsport Games 2022, l'esdeveniment de major abast de motorsport. Després de superada una selecció interna que va consistir en una carrera entre els diferents pilots que integren l'ACA eSports TEAM i que compleixen els requisits sol·licitats per la FIA (Federació Internacional de l'Automòbil), Octavio Araujo Pisco (Kike Pisco) va resultar guanyador amb el millor registre de carrera.

Un cop conegut el resultat, Pisco ha centrat la feina dels darrers 4 mesos en preparar aquesta competició, que es desenvoluparà del 26 al 30 d'octubre a Marsella, França, al mític circuit de Paul Ricard. L'equip de professionals que integren l'staff d'ACA eSports han traçat un programa de preparació de la competició al qual també s'hi ha sumat el seu company d'equip Helder Cerqueira, que serà el seu suport de rendiment esportiu a les competicions que afrontarà Pisco a Marsella. Pisco comenta: « Fa mesos que treballem amb l'staff preparant la competició a Marsella. Això ha implicat una preparació molt concreta amb el coach esportiu, Alvaro Otero, igualment amb el psicòleg, optometrista i preparadora física. També el suport dels meus companys d’equip ha estat indispensable, ajudant amb els entrenaments, fent lectures de mètriques, etc. Individualment i com a equip ens hem marcat arribar a la Final ». Per part seva, Helder Cerqueira afirma:      « Estar en un esdeveniment esportiu d'aquesta magnitud era un dels nostres objectius i ho hem aconseguit. Tot l'equip ha treballat molt fort per acompanyar a Kike i a la vista està que els seus registres ara mateix estan a mil·lèsimes dels millors temps d'altres sim racers que hi participen ». 

El circuit Paul Ricard serà l'escenari on es desenvoluparan les diferents competicions de les diverses disciplines del món del motorsport. Després de la cerimònia inaugural que tindrà lloc dimecres 26 al MUCEM de Marsella, Pisco començarà entrenaments lliures i sessions de classificació el dia 27 a partir de les 9 h. La copa ' Fanatec Esports Cup ' - així ha anomenat l'organització la copa que es disputarà a la disciplina d'eSports, on Fanatec és el partner tecnològic de l'esdeveniment-, és una competència eliminatòria de diverses etapes que consta de quarts de final, darrera oportunitat, semifinals i una final prevista pel dissabte 29 doctubre. El diumenge 30 es farà la ceremònica de cluasura.

El lloc on es dispitarà la competició serà Circuit Paul Ricard / SRO Race Center, concretament el Mistral Hall i la plataforma és Assetto Corsa . Pisco competirà amb el PORSCHE 911II GT3 R.

Sobre Kike Pisco

Octavio Araujo Pisco va néixer a Andorra el 27 de març de 1996. L'any 2015, i després de seguir diversos streamers a Youtube, es va llançar a armar el primer simulador a casa. L'any 2016 va començar a competir en iRacing i posteriorment en les plataformes RFactor, Acceto Corsa, entre d'altres. El 2016 es converteix en fundador de l'equip European SRT amb un total de 7 pilots, majoritàriament ubicats a Espanya i comença a competir en lligues professionals. Més tard va ser fitxat per XRS i el 2017 a títol individual guanya una competició organitzada per Jorge Lorenzo, i la partida econòmica del premi la destina a invertir en un simulador d'alta gamma: volant BMW GT2, base 2.5 Fanatec i pedals V3 Fanatec. Al’ay 2018 fitxa per Obsidian, un dels millors equips espanyols i competeix al mundial iRacing, entrant tot grup al TOP 50 del món.

A finals del 2019 deixa de banda la competència professional per dedicar-se als estudis cursant un grau superior en informàtica (enginyeria en informàtica).

El 2021 col·labora amb l'equip Octopus i aconsegueix el millor resultat de la 2a divisió de la ' Liga Virtual de Escuderias ' (Espanya) el mateix any. El 2022 passa a formar part de l'equip ACA eSports.

Pel que fa a llicències actuals, en té: iRacing Classe A (Road), Classe A (Dirt Road); Classe B (Oval); Classe D (Dirt Oval). Ha disputat prop de 1.800 carreres. Concretament a Road: 1.573 carreres, 212 victòries, 689 TOP 5 i 168 poles.

Pisco valora: « Esperava poder entrar a un projecte com el d'ACA eSports. És una oportunitat única per a un esportista d'automobilisme virtual. Sempre he volgut ser un pilot de la vida real, però la distància econòmica és innasumible, el projecte de l'Automòbil Club d'Andorra ens dóna l'entorn necessari per convertir-nos en els millors pilots digitals possible, professionalitzar-nos i aspirar a aconseguir títols mundials, aquest és el meu camí ».

Els FIA Motorsport Games

Els esports digitals, i en concret l'automobilisme virtual, és una de les disciplines de creixement més ràpid de la FIA, ja que ha estat certificada per la federació des del 2018. Aquesta comunitat dedicada de corredors en línia de tot el món sovint produeix pilots de carreres de la vida real.

La Digital Cup és part dels FIA Motorsport Games, un esdeveniment multidisciplinari organitzat per la FIA per primera vegada a Roma el novembre de 2019 i que aquest any compta amb un total de 60 pilots inscrits a la disciplina. Pisco lluitarà pel títol amb pilots d'Alemanya, França, Itàlia, Anglaterra, Argentina, Japó, Mèxic, entre d'altres.

Les competicions es podran seguir pels canals d'informació de la FIA, dels FIA Motorsport Games (retransmissions pel seu canal de Youtube) i els continguts a les xarxes socials d'ACA eSports i l'Automòbil Club d'Andorra.

Impuls a un projecte estratègic per al país

ACA eSports és un projecte digital de l’Automòbil Club que pretén impulsar els esports electrònics a Andorra, formar una nova generació de pilots digitals, competir al nivell més alt i contribuir a la difusió dels esports virtuals al Principat de manera professional, responsable i compromesa amb els valors de l’esport. Compte amb el suport d'Andorra Telecom, Crèdit Andorrà i també d’Andorra Business, l’agència de promoció i desenvolupament econòmic del Govern d’Andorra.