ACTUALITAT

L’Automòbil Club d’Andorra i el Govern d’Andorra signen un acord amb l’objectiu d’impulsar els esports electrònics

L’Automòbil Club d’Andorra i el Govern d’Andorra signen un acord amb l’objectiu d’impulsar els esports electrònics
L’ACA i el Govern volen liderar el desenvolupament d’iniciatives d'esports electrònics

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) i el Govern d’Andorra han signat un conveni de patrocini per a impulsar el primer projecte d’esports digitals del país: ACA eSports.

L’ACA eSports, liderat per l’Automòbil Club, pretén impulsar els esports electrònics a Andorra, formar una nova generació de pilots digitals, competir al nivell més alt i contribuir a difondre els esports virtuals al Principat de manera professional, responsable i compromesa amb els valors de l’esport.

El projecte és el primer que s’organitza en quatre àrees de treball: un centre tecnològic ubicat al Centre Esportiu d’Ordino, l’ACA eSports CENTER; un espai formatiu, en primera instància en la disciplina de SIM Racing, l’ACA eSports ACADEMY; un equip professional d’esportistes virtuals, l’ACA eSports TEAM, actualment centrats en l’automobilisme virtual, i, per acabar l’ACA eSports EVENTS, dedicat a organitzar esdeveniments d’esports virtuals nacionals i internacionals.

Jordi Alcobé, tresorer de l’ACA, afirma: «Aquest és un projecte estratègic que està en línia amb el treball de modernització i digitalització del Club, alhora que estableix les bases d’una entitat de serveis per a les famílies d’ara i també per a les del futur. Per descomptat, és una oportunitat esportiva, som una federació automobilística i els esports digitals obren la porta a desenvolupar tota una nova generació d’esportistes digitals que poden accedir a competicions d’alt nivell sense necessitar els grans pressupostos que exigeix l’entorn real. I també és el primer pacte entre tres entitats del país per a impulsar de manera decidida l’ecosistema dels eSports a Andorra: l’ACA, Andorra Telecom, Crèdit Andorrà, al qual se suma avui el Govern d’Andorra».

Jordi Gallardo Fernández, ministre de Presidència, Economia i Empresa del Govern d’Andorra, manifesta que es tracta d’una «aposta valenta i estratègica de l’ACA» que «encaixa perfectament en el pla estratègic del país pel que fa als e-Sports i en les noves activitats econòmiques vinculades al sector digital». I hi afegeix: «Darrere d’aquest projecte hi ha un bon treball i una línia clara del que es vol assolir: formar pilots i també joves. És una bona notícia alinear i sumar sinergies en una aposta de país».

L’ACA i el Govern coincideixen en els objectius i volen liderar el desenvolupament d’iniciatives basades en els esports electrònics.

Aquest acord fa palesa la voluntat tant del Govern com de l’ACA d’impulsar accions per a fomentar el sector dels esports electrònics al país amb una visió a llarg termini. En efecte, el Govern ha definit un pla estratègic d’esports electrònics basat en cinc pilars: la competició, l’educació, la indústria, el turisme i la infraestructura, i l’ACA, amb la iniciativa ACA eSports, compleix perfectament els objectius dels pilars competitiu i educatiu.

El patrocini del Govern al projecte ACA eSports té tres objectius. Primer, finançar les necessitats dels pilots de Sim Racing en les competicions en què participin com a pilots virtuals de l’ACA. Segon, promoure i posicionar els esports electrònics a Andorra i a l’estranger. I, tercer, difondre les bones pràctiques esportives i participar en competicions d’esports electrònics.

D’altra banda, l’ACA es compromet a continuar fent créixer el projecte des de les quatre àrees de treball cercant nous aliats, públics o privats, que participin econòmicament en el projecte, així com a col·laborar amb el Govern en tot allò que calgui per a contribuir a un projecte de país com aquest.

La vigència de l’acord és de tres anys. Les dues entitats s’han compromès a crear un grup de treball amb assignació de tasques i responsabilitats per a tot el termini del patrocini, amb l’objectiu de fer el seguiment de l’acord signat i assegurar-ne el compliment.