ACTUALITAT

Kevin Sanches representarà Andorra a les Olympic Esports Series 2023

Kevin Sanches representarà Andorra a les Olympic Esports Series 2023
L’andorrà és el primer esportista d’esports digitals que representarà el Principat en aquest esdeveniment

• L’integrant de l’ACA eSports Academy es prepara per a la competició, que tindrà lloc a Singapur a partir del 21 de juny 

L’andorrà Kevin Sanches és el pilot d’esports digitals escollit per a representar el Principat a les Olympic Esports Series 2023, que tindran lloc a Singapur a finals d'aquest mes de juny. Sanches va guanyar el procés de selecció de pilots digitals organitzat per l’ACA CLUB —mitjançant el projecte d’automobilisme digital ACA eSports— i el Comitè Olímpic Andorrà, amb el suport de What You Play.

Sanches, de vint-i-quatre anys, va marcar el millor registre de volta (hot lap) amb un temps d’1:17:316, seguit d’Alvaro Teixeira (1:17:708) i Joan Marquez Domenech (1:18:070), que també forma part de l’ACA eSports Academy. Teixeira i Marquez queden com a reserves.

L’esdeveniment

Un total de tretze pilots es van registrar per participar en la selecció organitzada per l’ACA CLUB el dijous 27 d’abril, al vespre a les instal·lacions de l’ACA eSports Center i dotze s’hi van presentar. La majoria dels participants competeixen en el món del sim racing de manera amateur, tot i que hi havia l’andorrana Cristina Ruiz Monné, més coneguda a les xarxes socials com a Missy Hard, màxima responsable del Fanatic Virtual Racing Team i de les Fusion Racing Girls. Així doncs, el nivell era molt alt i els registres finals van ser molts ajustats.

El centre d’alt rendiment d’esports digitals de l’ACA eSports va dur a terme el primer esdeveniment de motorsport digital, seguint els requisits sol·licitats per la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) als clubs i federacions nacionals d’automobilisme que, tal com Andorra, han hagut d’organitzar de manera local la selecció dels pilots per representar el seu país a Singapur.

Cada participant va tenir deu minuts de practice i deu minuts de qualy. La competició es va desenvolupar en quatre torns, va començar a dos quarts de nou del vespre i, passades les onze de la nit, es va confirmar el guanyador.

Camí de Singapur

Sanches, tot i que ja forma part de l’Academy de l’ACA eSports, una vegada seleccionat va passar a un programa especial. El projecte de motorsport digital de l’ACA ha posat a la seva disposició tots els recursos professionals necessaris perquè el sim racer andorrà arribi amb una preparació òptima a Singapur. L’staff de l’ACA eSports (coach esportiu, telemetrista, psicòleg esportiu, optometrista, preparadora física, etc.) han dissenyat una rutina especial per a Sanches i té suport constant fins a les Olympic Esports Series 2023. 

Palmarès de Sanches

Kevin Sanches fa gairebé deu anys que competeix en Gran Turisme (PlayStation - Sony Computer Entertainment). A més d’un llarg camí com a amateur, ha registrat diversos rècords al Saló del Videojoc organitzat per Andorra Telecom, un dels partners del projecte ACA eSports.

Palmarès de Sanches al Saló del Videojoc:

  • 2016: segons posició.
  • 2017: segons posició.
  • 2018: primera posició.
  • 2019: primera posició.
  • 2020: primera posició.
  • 2022: primera posició.
  • 2023: segons posició.

A la darrera edició de la Fira d’Andorra la Vella (2022), va passar per l’estand de l’Automòbil Club d’Andorra i va conèixer de primera mà la iniciativa de l’ACA eSports. Un cop superada l’entrevista amb Alvaro Otero, coach esportiu i responsable de l’àrea de rendiment, i amb Sergi Marsal, psicòleg esportiu i responsable de l’àrea de salut, a partir del novembre de l’any passat va quedar vinculat a l’ACA eSports Academy i fa classes dues vegades per setmana, de dues hores cadascuna.

Suport als esportistes digitals

En el marc de la primera selecció d’un esportista digital per representar Andorra a les Olympic Esports Series 2023, l’ACA CLUB i el Comitè Olímpic Andorrà (COA) han treballat junts per dur a terme aquesta iniciativa i valoren futures col·laboracions, atès el creixent interès del COI pels eSports. What You Play, organitzador de la Lliga de Videojocs Andorrana, també ha col·laborat en l’esdeveniment. Pel que fa a l’operativa tecnològica, ha estat a càrrec de DCODE, el partner tecnològic del projecte.

Impuls a un projecte estratègic per al país

L’ACA eSports és un projecte digital de l’ACA que pretén impulsar els esports electrònics a Andorra, formar una nova generació de pilots digitals, competir en l’àmbit internacional i promoure la pràctica ètica, responsable i saludable dels videojocs. La iniciativa té el suport d’Andorra Telecom, de Crèdit Andorrà, del Comú d’Andorra la Vella i d’Andorra Business (Govern d’Andorra), així com l’acompanyament i el suport estratègic de la Federació Internacional de l’Automòbil, en què l’ACA té un paper actiu des de la Comissió d’Esports Electrònics.