ACTUALITAT

Frank Porté marca un temps de TOP 5 al campionat francès de FFSA F4

Frank Porté marca un temps de TOP 5 al campionat francès de FFSA F4

• Després de passar per l’ACA eSports ACADEMY i debutar com a pilot d'automobilisme digital a l’ACA eSports TEAM, es converteix en el primer pilot andorrà que disputa un campionat digital i un altre d'automobilisme real

• Amb tan sols 16 anys, aquesta és la seva primera temporada al prestigiós certamen francès

La seu de l'ACA CLUB va acollir el dia 6 de juny la presentació del pilot d'automobilisme digital i, ara també d’automobilisme real, Frank Porté. El pilot andorrà, que només té 16 anys, ha passat per l'ACA eSports ACADEMY, s’ha incorporat a l'ACA eSports TEAM i aquesta la temporada 2023 ha començat a competir en el prestigiós campionat francès FFSA F4.

Del motorsport digital al real

Frank Porté va començar la formació com a pilot en el marc de l'ACA eSports ACADEMY. Després d'haver superat aquesta etapa i havent estat protagonista d'una gran progressió, l'staff del projecte d'automobilisme digital d'ACA CLUB, l’ACA eSports, va valorar de manera positiva l’opció que s’incorporés com a membre de l'ACA eSports TEAM, de manera que va disputar els campionats previstos al calendari de l'equip andorrà de sim racing. Porté va tenir un paper destacat al campionat espanyol Liga Virtual de Escuderías disputat durant el 2022, i això va ser clau perquè l'equip passés de Tercera Divisió a Segona.

Enguany, Porté es manté a l'equip i competeix a la Segona Divisió del mateix campionat, juntament amb els altres quatre integrants de l’ACA eSports TEAM. No obstant això, ateses les característiques de Porté, a final de l'any 2022 va tenir l'oportunitat de participar en un test de F4 a Le Mans, va aconseguir molt bons registres i va ser convocat a competir en el prestigiós campionat francès.

FFSA F4: la base dels pilots de F1

El campionat FFSA F4 és el pas intermedi obligat per a tots els pilots que aspiren a arribar a la F1. La majoria acumulen deu anys o més en el món del karting, de manera que hi ha molt pocs casos que hi arribin des d'altres modalitats d'automobilisme.

Frank Porté va accedir al campionat després de completar un test en què va destacar per sobre dels altres pilots que hi van participar. Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA CLUB, explica: «En Frank és un pilot que reuneix totes les condicions per a ser un professional en aquest àmbit. Tant a l'ACADEMY com ara al TEAM, ha fet una evolució molt ràpida, té disciplina, molta immediatesa en la capacitat d'anàlisi, escolta i aprèn molt ràpid per trobar totes les dècimes possibles per a millorar els temps. Des del projecte ACA eSports li donem suport tant amb hores de dedicació amb el coach esportiu, Alvaro Otero, com amb sessions amb el psicòleg esportiu, Sergi Marsal, i també li facilitem al màxim possible els entrenaments al simulador previs a cada cursa de la FFSA F4».

Actualment, Porté ja ha disputat quatre de les cites del campionat francès (Nogaró, abril; Magny-Cours i Pau Ville, maig; Spa Francorchamps, juny) i li’n queden tres: Misano: 14-16 de juliol; Ledenon: 22-24 de setembre, i Paul Ricard: 6-8 doctubre.

Porté explica: «El meu somni és dedicar-me professionalment al món del motor. Aprendre a pilotar al simulador m’ha permès tenir una gran experiència inicial, m’ha donat molta tècnica de conducció, tots els meus antecedents d’abans de competir en el món real venen del món digital. A la F4 encara estic en fase d'aprenentatge, tinc molta feina per endavant i cursa rere cursa, gràcies als consells dels tècnics, dels mecànics, del coach, vaig guanyant experiència i adquirint nivell a la graella». I continua: «Actualment, començo a tenir confiança en el cotxe, soc capaç de competir en alt rendiment. La preparació de les carreres al simulador és clau per a rendir al màxim en l’àmbit digital, reproduir les situacions amb què em puc trobar als circuits reals i estar molt ben preparat. M’he pres aquest any com a aprenentatge, per entendre el cotxe i cercar les dècimes, i, així, l'any que ve l’objectiu serà lluitar pels podis i el campionat».

A més de competir en el campionat de FFSA F4, Frank Porté també participa en el campionat d'automobilisme digital Liga Virtual Nacional de Escuderías, el primer certamen de la zona ibèrica de ser reconegut per la Real Federación Española de Automovilismo (RFEDA) i atorgar llicències com a pilots professionals a tots els participants. En aquest àmbit, Porté té un calendari de cites reduït, amb l'objectiu de donar prioritat al campionat FFSA F4.

Suport a Frank Porté

El pilot andorrà té el suport de Seuwagen Rènting, WeCamper i Feed Racing. ACA CLUB, com a Federació Nacional d'Automobilisme, acompanya el projecte de Porté des de l'àrea de l'ACA eSports, on és membre de l’equip de sim racing.