ACTUALITAT

Adrià Romeo Roselló arriba a la final del torneig d’automobilisme digital del DreamHack València

Adrià Romeo Roselló arriba a la final del torneig d’automobilisme digital del DreamHack València
El pilot andorrà passa totes les fases de competició

• El pilot andorrà passa totes les fases de competició i queda setè en la prova de F1 2023

• El circuit de festivals de gaming més gran del món va tancar el cap de setmana passat amb 65.000 visitants i més de 20 competicions Andorra la Vella

Adrià Romeo Roselló ha disputat aquest cap de setmana passat el torneig de F1 2023 del DreamHack València 2023.

Després de competir en el torneig de F1 2022 i pujar al calaix més alt del podi de l’eSports City League Andorra del maig passat, el pilot andorrà de sim racing va guanyar un accés directe per a disputar la competició del mateix videojoc, en la versió del 2023, a València.

Més de 700 persones a la competició de F1 2023

Més de set-centes persones van passar per l’estand de F1 per intentar fer el millor temps i arribar a la fase final de la cursa. Una d’aquestes persones era Roselló, que va anar passant rondes de classificació durant tota la jornada per aconseguir un temps de volta que li donés l’accés a la darrera prova definitiva.

En finalitzar la jornada, Roselló es va assegurar un lloc a la final. Vuit pilots van disputar la darrera cursa. El circuit de competició era el de Silverstone, fent honor a la cita de la F1 al GP de la Gran Bretanya, que també es va disputar aquest cap de setmana al mític circuit britànic. Els organitzadors van ajustar els simuladors i les condicions de competició, i van establir paràmetres nous, com ara les condicions atmosfèriques, perquè el circuit fos dinàmic.

Després que els semàfors canviessin a verd, els pilots van encetar la lluita final. Roselló va ocupar en diverses ocacions la segona i la tercera posició, però el videojoc va sorprendre els pilots en incorporar el factor pluja, cosa que va obligar-los a replantejar les estratègies.

Roselló, després d’adaptar-se a les noves circumstàncies i patir una sortida de pista, va baixar a les darreres posicions i va finalitzar en setena posició.

Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA, explica: «Estem molt contents. La nostra valoració és absolutament positiva. L’Adrià ha lluitat per les primeres posicions. A cada ronda de selecció durant el dia va anar millorant els temps, cursa rere cursa. Arribar a la final era l’objectiu i ho hem aconseguit. D’altra banda, haver vingut al DreamHack, gràcies a la iniciativa d’Andorra Business, ens ha ajudat a tenir una visió més àmplia de l’ecosistema dels esports digitals, en la versió més gamer. Tornem a Andorra amb moltes idees i hem establert vincles amb diferents persones i empreses del sector que, de manera molt generosa, ens han donat la seva visió i ens han impulsat a continuar explorant i treballant perquè el projecte de l’ACA eSports sigui més ampli.»

Impuls a un projecte estratègic per al país

L’ACA eSports és un projecte digital de l’ACA CLUB que pretén impulsar els esports electrònics a Andorra, formar una nova generació de pilots digitals, competir en l’àmbit internacional i promoure la pràctica ètica, responsable i saludable dels videojocs. La iniciativa té el suport d’Andorra Telecom, de CREAND, del Comú d’Andorra la Vella i d’Andorra Business (Govern d’Andorra), així com l’acompanyament i el suport estratègic de la Federació Internacional de l’Automòbil, en què l’ACA CLUB té un paper actiu des de la Comissió d’Esports Electrònics.